Bach Bloesems

Bach bloesem therapie is ontwikkeld door dr. Eduard Bach in de jaren 1920 en 1930. Bach Remedies zijn vloeibare plantenextracten gemaakt uit bloesems van bomen en struiken die een positief effect hebben op de gemoedstoestand van mens en dier. We behandelen 38 Bach Remedies voor verschillende gemoedstoestanden. Door gedragspatronen te onderzoeken en te beoordelen kijken we of een Bach Remedie eventueel voor jouzelf en/of voor jouw paard invloed zou kunnen hebben. Hierdoor kunnen Bach Remedies een prettige aanvulling zijn om de training van een paard positief te ondersteunen.

Paarden hebben een groot gezichtsveld en zien vaak veel meer dan wij als mensen zien, waardoor ze sneller schrikken. Bange paarden kunnen schrik overwinnen met Bach bloesems. De remedies werken in op gedrag, gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen die net als alles ook een positieve en een negatieve kant kennen. Wanneer een disbalans ontstaat, je paard niet lekker in zijn of haar vel zit, kan een bijbehorende Bach remedie ondersteunen en je paard helpen om weer in balans te komen.

Bach druppels onderdrukken gedrag niet zoals valium of antidepressiva. Wanneer je paard na een behandeling met Bach Remedies een goede periode heeft maar later toch weer terugvalt in het ongewenste gedrag, is er altijd een reden waarom je paard weer opnieuw uit balans is geraakt. Het is daarom belangrijk om niet alleen Bach druppels te geven maar ook te kijken naar de omgevingsfactoren (holistische benadering). Waarom is het dier in eerste instantie in disbalans gekomen en wat kan er worden veranderd om dit in de toekomst te voorkomen?

“Behandel de zieke, niet de ziekte” was het motto van Dr. Edward Bach

Waarom

Waarvoor

Op het moment dat ik denk dat Bachbloesem de training kan ondersteunen, kan ik een op maat gemaakte Bachbloesem voor jouw paard samenstellen. In mijn opleiding heb ik geleerd hoe ik Bachbloesem toepas om een positief effect te bereiken.